Μελιτζάνα, Ρεβίθια και Ντομάτα Φούρνου
Υλικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
- Λάδι
- 10 φρέσκα κρεμμύδια,καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 600 γραμμάρια κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 1/3 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 400 γραμμάρια μικρά μποκ τσόι ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Ψήστε στο γκριλτις μελιτζάνες ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 3 λίτρων και σωτσρετε τα κρεμμύδια, ανακατώνοντας ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το σέλινο, τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το ζωμό, τον ντοματοπολτό και τα αρωματικά. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε το μποκ τσόι και ανακατώστε ώσπου να μαραθεί.