Μελιτζάνα σουφλέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνα σουφλέ

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 4 ώριμες, αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο !Για το τηγάνισμα

Για την μπεσαμέλ:

  • 150 γραμμάρια γκούντα
  • 200 γραμμάρια ρεγκάτο
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε μακρόστενες λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σ’ ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι για να φύγει η πικρίλα τους. Έπειτα, τις στραγγίζουμε καλά, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τέλος, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις ώριμες ντομάτες και τις ψήνουμε με λίγο αλάτι.

Για την μπεσαμέλ:

  1. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη. Έπειτα προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα, τα 2 χτυπημένα αυγά,
  2. γραμμάριατριμμένο γκούντα,
  3. γραμμάριατριμμένο ρεγκάτο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα 50 γραμμάρια γκούντα με τα 50 γραμμάρια ρεγκάτο. Παίρνουμε 1 pyrex και στρώνουμε το 1/3 από τις μελιτζάνες. Από πάνω στρώνουμε το 1/
  4. από τη σάλτσα ντομάτα. Έπειτα, παίρνουμε μια χούφτα από τα τυριά και πασπαλίζουμε. Μετά παίρνουμε το 1/
  5. από τις μελιτζάνες και στρώνουμε από πάνω, ύστερα την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και όλο το υπόλοιπο από τα τυριά. Τέλος, καλύπτουμε το pyrex με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω όλη την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply