Μελιτζανάκι τουρσί: ένα πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό

Μελιτζανάκι τουρσί: ένα πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό

Εκλεπτυσμένο τουρσί μελιτζανάκι, γεμάτο αρώματα, ιδανικό για απολαυστικές γεύσεις.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζανάκι τουρσί

Μελιτζανάκι τουρσί

  • Total Time: 15 hours 30 mins
  • Yield: 20

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες μέτριες (μεγαλύτερες απ’ αυτές που κάνουμε γλυκό)
  • 2 πιπερίτσες καυτερές κόκκινες
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια σέλινο
  • 1 κιλό ξίδι που θα έχουμε ρίξει μέσα του μισό φλιτζάνια του καφέ αλάτι
  • 1 κιλό καλό λάδι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις χαράζουμε στα τέσσερα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με 2 κιλά νερό να βράσουν για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά απ’ το νερό. (Τις ζουλάμε με το χέρι μας, κατά διαστήματα).
  3. Είναι καλό να μείνουν έτσι από το βράδυ ως το πρωί.
  4. Το πρωί κόβουμε τα φύλλα του σέλινου με λίγο κοτσανάκι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και όλες τις πιπεριές, μικρές και μεγάλες, σε μικρά κομμάτια.
  5. Αφού τ’ ανακατέψουμε καλά, όλα μαζί, βάζουμε από λίγα σε κάθε χαρακιά της μελιτζάνας.
  6. Έπειτα, με τα κομμάτια του σέλινου τυλίγουμε και δένουμε καθεμιά απ’ τις μελιτζάνες. Αφού τις γεμίσουμε όλες και τις τυλίξουμε, τις τοποθετούμε σ’ ένα πήλινο δοχείο με το λάδι, το ξίδι και το αλάτι και της αφήνουμε 15 μέρες, σκεπασμένες με κάποιο βάρος πάνω τους, έτσι ώστε να κρατιούνται βουτηγμένες όλες μέσα στο ξίδι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 15 hours
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης