Μελιτζανάκια καρυδάτα
Υλικά
- 50 μελιτζανάκια μικρά
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια μέλι
- 3 φλιτζάνια νερό
- Καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μελιτζανάκια από τη φλούδα τους. Τα χαράζετε κάθετα, τα βάζετε σε λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού (κρατάτε δύο κουταλιές σούπας) για 1 ώρα και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα μελιτζανάκια και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζετε καλά. Βάζετε σε κάθε μελιτζανάκι από μισή καρυδόψιχα. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι. Ρίχνετε το μέλι, τα μελιτζανάκια και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Προσθέτετε τις δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Βάζετε τα μελιτζανάκια σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.