Μελιτζανάκια τηγανιτά με σάλτσα τομάτας και γιαούρτι
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 2 πιπεριές για γεμιστά
- 3 μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- 350 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για τη σάλτσα της ντομάτας
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μεγάλα τετράγωνα, τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.Έπειτα, τις ανακατεύουμε και τις στρώνουμε σε μια πιατέλα.
- Παίρνουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το προσθέτουμε επάνω στο μίγμα από μελιτζάνες και πιπεριές. Ύστερα, βράζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.
- Τέλος, προσθέτουμε και τη σάλτσα πάνω από το γιαούρτι και σερβίρουμε. !Σερβίρεται και κρύο.