Μελιτζάνες μποχτσαδάκια
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο !Για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα ντομάτας:
- 4 γινωμένες αποφλοιωμένες τομάτες, ψιλοκομμένες σε μικρά κυβάκια
- Αλάτι-πιπέρι
Για τον κιμά:
- 1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο !Για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το τυρί και μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τυρί σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε μια πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε μια κούπα καλαμποκέλαιο. Τις βάζουμε, έπειτα, σε μια πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Τέλος, σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα, παίρνουμε δύο φέτες μελιτζάνες και τις τοποθετούμε τη μία οριζόντια και την άλλη κάθετα, έτσι που να σχηματίζουν σταυρό και στη μέση βάζουμε το τηγανιτό κεφτεδάκι. Τυλίγουμε τις μελιτζάνες και τις στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες και τα κεφτεδάκια. Τέλος, παίρνουμε τη σάλτσα από ντομάτα, τη ρίχνουμε σε ένα pyrex και τοποθετούμε μέσα σε αυτό τις μελιτζάνες. Ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, στους 170°C. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με πασπαλισμένο ρεγκάτο, αν θέλουμε.