μελιτζάνες έκπληξη
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 4 μέτριες πράσινες πιπεριές για γέμισμα
- 250 γραμμάρια ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε για 30′. Τις ξεπλένετε με νερό και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά προσέχετε να μη μαυρίσει. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει λίγο, το αναμιγνύετε με τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και πλάθετε το μείγμα σε οβάλ σχήμα. Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες, αφαιρείτε τους σπόρους και κρατάτε το πάνω μέρος μαζί με το κοτσάνι. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο,απλώνετε τις ροδέλες της πιπεριάς και τα τρία τέταρτα από τις ντομάτες. Προσθέτε μια στρώση μελιτζάνες. Στο κέντρο του μείγματος φτιάχνετε μια “λακκούβα” μέσα σε αυτή τοποθετείτε τον κιμά, πιέζοντας τον να έλθει στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τις ντομάτες πάνω τοποθετείτε τα καπάκι από τις πιπεριές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στα 190°C για 90′, ή μέχρι να ψηθεί. Τη σερβίρετε αμέσως και τη συνοδεύετε (προαιρετικά) με πουρέ πατάτας, ή βραστές πατάτες ή ρύζι βρασμένο στον ατμό.