Μελιτζάνες φούρνου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες φούρνου

Υλικά

  • 2 1/2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
  • 34 σκελίδες σκόρδο
  • 350 γραμμάρια φέτα
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • άνηθος
  • 56 κρεμμύδια (600700 γραμμάρια)
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα ή
  • 1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για 1 ώρα περίπου σε αλατισμένο νερό. Τις βγάζουμε και τις τηγανίζουμε από το προηγούμενο βράδυ και τις αφήνουμε να στραγγίξουν όλη νύχτα σε σουρωτήρι. Σε ένα τηγάνι βαθύ ή σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και την ντομάτα πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  2. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες. Πάνω από τις μελιτζάνες βάζουμε τη σάλτσα και στο τέλος τη φέτα σε κομμάτια. Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης