Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και ρύζι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και ρύζι

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες αργίτικες, ίσιες, μα όχι πολύ χοντρές
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • λίγος δυόσμος
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στη φωτιά το τηγάνι με το μισό βούτυρο ή το λάδι και καβουρντιστέ τον κιμά με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να ξεσβωλιασει ο κιμάς και, όταν καβουρντιστεί, προσθέστε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες,το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, ανάλογο αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνια νερό. Αφού ψηθούν όλα στο τηγάνι γύρω στο τέταρτο της ώρας, ρίξτε ένα φλιτζάνια ζεστό νερό και, μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο στο τρυπητό. Ώσπου να βράσει και το ρύζι, πλύντε τις μελιτζάνες, κόψτε τους την ψίχα αφήνοντας όμως λίγη με τη φλούδα. Αφού αφαιρέστε την ψίχα από όλες τις μελιτζάνες, αλατίστε τες λίγο εσωτερικά και αμέσως γεμίστε τες με τον ψημένο κιμά. Έτσι γεμισμένες, τις περνάτε λίγο από το τηγάνι και τις αραδιάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε ένα φλιτζάνια νερό και βάλτε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να ψηθούν. Σερβίρετε αραδιαστά σε μακρουλή πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Αν θέλετε, περάστε τη σάλτσα από τρυπητό και μετά περιχύστε την. Θα είναι καλύτερα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply