Μελιτζάνες γεμιστές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 400 γραμμάρια κιμά
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι νερού ρύζι
  • 1/2 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 χούφτα κουκουνάρια
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις χαράζετε. Τις βράζετε μέσα σε αλατόνερο 15′-20′ για να ξεπικρίσουν. Τις σουρώνετε και τις στύβετε για να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα δοχείο ανακατέψετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες και τα κουκουνάρια. Ανοίξετε τις μελιτζάνες και γεμίστε τις με το υλικό. Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα σε μία στρώση τις περιχύνετε με το ζωμό, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι μελιτζάνες (αν χρειαστεί) προσθέστε το λάδι και σκεπαστέ την κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοψηθούν για 35′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply