μελιτζάνες γιαουρτλού
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 1/2 κιλό πιπεριές στρογγυλές (γλυκές) και λίγο καυτερό αν θέλουμε
- μισό κιλό ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- 350 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Κόβουμε τις φέτες κάθετα και οριζόντια να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια σαν ζάρια. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τις πιπεριές. Τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε, ανακατεμένες, σε μπολ βαθύ. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε στη φωτιά με 3/4 του φλιτζάνια λάδι, αλάτι, πιπέρι το σκόρδο και 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη να βράσουν, μέχρι να γίνουν σάλτσα. Με τη σάλτσα, καυτή όπως είναι, περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Μετά στρώνουμε το γιαούρτι επάνω από τη σάλτσα και βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο.