Μελιτζάνες με μπαχαρικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες με μπαχαρικά

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι 3 εκ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 1 /4 κουταλιές γλυκού κόκκους άγριο κύμινο
  • 2 καρφάκια γαρίφαλου
  • 1 κουταλιές σούπας σκόνη κόλιαντρο
  • 1/3 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
  • 2 κουταλιές γλυκού τούρμερικ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη κανέλα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 400 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνια το. ζωμό κότας
  • 4 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και τα μπαχαρικά που δεν είναι σε σκόνη για 2′- 3′. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά σε σκόνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′ ακόμα. Ρίχνετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, το αλάτι, το ζωμό κότας και ανακατεύετε τα υλικά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20′ περίπου. Το ανακατεύετε 1 ή 2 φορές όσο ψήνεται για να μην κολλήσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5′ ακόμα. Ρίχνετε το λεμόνι και σερβίρετε το φαγητό αμέσως σε ζεστά πιάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply