Μελιτζάνες με φέτα
για 6 άτομα
Υλικά
- 350 γραμμάρια φέτα
- 3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κρεμμύδια μικρά κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3–4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν 30′, Κατόπιν τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά. Τις τηγανίζετε σε λάδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο υπόλοιπο λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο 3′-4′ περίπου. Κατόπιν βάζετε τις ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς και το μαϊντανό και σοτάρετε 3′-4′ ακόμη. Σε αντικολλητικό ταψάκι βάζετε στρώσεις μελιτζάνας, κατόπιν απλώνετε μια στρώση ντομάτες και κρεμμύδια, κατόπιν βάζετε τα 2/3 από τις πιπεριές και τη φέτα και επαναλαμβάνετε με μελιτζάνες.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα της ντομάτας και ψήνετε 30′. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και σερβίρετε.