Μελιτζάνες με λευκά τυριά και βασιλικό
για 4 μερίδες
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- 2 ντομάτες
- 1 φλιτζάνια τριμμένα λευκά τυριά με λίγα λιπαρά (μπάτζο, ανθότυρο, άπαχη φέτα)
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο τις αλείφετε με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και τις αλατίζετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 220°C για 10-12 λεπτά. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους, ξεπλένετε και ψιλοκόβετε την κάππαρη. Ψιλοκόβετε τη μισή ποσότητα του βασιλικού. Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με την κάππαρη, το βασιλικό, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο που περίσσεψε, τα λευκά τυριά και λίγο αλάτι. Στρώνετε τις φέτες της μελιτζάνας στο πιάτο, μοιράζετε το μείγμα της ντομάτας και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.