Μελιτζάνες με σάλτσα γιαουρτιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μελιτζάνες
  • 400 γραμμάρια κιμάς
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 αυγά
  • 400 γραμμάρια ντομάτες
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το κοτσανάκι, τις κόβετε σε φέτες και τις ψήνετε σε ψηστιέρα και από τις δύο πλευρές. Τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με δύο κουταλιές σούπας βούτυρο. Ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
  2. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε στον κιμά την πάπρικα, το τριμμένο θυμάρι και το δεντρολίβανο και τον αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες λεπτές αφού τις ξεφλουδίσετε. Αλείφετε μια φόρμα με λάδι και στρώνετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τον κιμά, ενώ καρυκεύετε σε κάθε σειρά. Τέλος περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε για 1/2 ώρα σε μέτριο φούρνο που έχετε προθερμάνει.
  3. Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά,το αλεύρι και ανάλογο αλάτι. Περιχύνετε το ταψάκι με την κρέμα και το βάζετε στον φούρνο για άλλα 15′ ώσπου να σχηματιστεί μια χρυσόξανθη κρούστα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply