Μελιτζάνες με τυριά
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 400 γραμμάρια ανθότυρο
- 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι για 1/2 ώρα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου, ώσπου να ροδίσουν. Βάζετε σε μια λεκάνη τα τυριά κομμένα σε κομματάκια. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφετε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος Νο 28 και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Στρώνετε λίγες μελιτζάνες πασπαλίζετε με λίγο μείγμα από τα τυριά, στρώνετε πάλι μελιτζάνες και τυριά. Περιχύνετε με τα χτυπημένα αυγά. Ψήνετε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.