Μελιτζάνες μουσακά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες μουσακά

Χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 12 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας ή 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας, γεμάτες, γαλέτα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν μισή ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε καλά και τις στύβετε. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό χρώμα. Τις στραγγίζετε από το λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύετε μέσα στο χυμό της ντομάτας τη ζάχαρη, το ντοματοπελτέ, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό από τις ντομάτες και κλείνετε τη χύτρα. Ψήνετε τον κιμά για 5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε τον κιμά. Τον αφήνετε να κρυώσει και ανακατεύετε τη γαλέτα, το μαϊντανό και το αυγό. Στρώνετε στο καλάθι τις μισές μελιτζάνες, βάζετε πάνω τον κιμά και τον σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ρίχνετε στη χύτρα τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και τον αφήνετε να πάρει μια βράση. Τοποθετείτε το καλάθι στον πυθμένα (χωρίς τον τρίποδα) κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα, γυρίζετε το καλάθι σε μία ζεστή πιατέλα και περιχύνετε το μουσακά με τη σάλτσα πού έχει μείνει στη χύτρα, αφού τη δέσετε με λίγο αλεύρι.
  2. ΣΗΜ: Αν θέλετε, πασπαλίζετε το μουσακά με τριμμένο τυρί, πριν τον περιχύσετε με τη σάλτσα του.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης