Μελιτζάνες ψητές με ελιές και παρμεζάνα
35 λεπτά, ΕΥΚΟΛΟ για 4 άτομα:
Υλικά
- 2 μελιτζάνες μέτριες κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλη χούφτα μαύρες ελιές
- 1 χούφτα παρμεζάνα σε λεπτές φέτες
- λίγα φυλλαράκια βασιλικού
- 4 κ. σ πέστο βασιλικού (σπιτικό ή από βάζο)
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Με ένα μαχαιράκι χαράζετε εδώ κι εκεί τις μελιτζάνες (και των τεσσάρων
- κομματιών). Τοποθετείτε τα τέσσερα μισά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) και τα τρίβετε με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε για 20 λεπτά.
- Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο. τις αλείφετε με το πέστο βασιλικού και τις ψήνετε για 8-10 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα,σκορπίζετε από πάνω τις ελιές. τις φέτες παρμεζάνα και τα φυλλαράκια βασιλικού και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνετε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο
- και σερβίρετε.