Μελιτζάνες στιφάδο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες στιφάδο

Υλικά

  • 5 μελιτζάνες αργείτικες
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λάδι για το σοτάρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις αφήνετε για μισή ώρα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τις μελιτζάνες με λίγο λάδι και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε. Δεν ανακατεύετε με κουτάλι, αλλά κουνάτε κατά διαστήματα την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό, ώσπου να βράσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  3. Σερβίρετε σε πιατέλα, φροντίζοντας να μείνουν ολόκληρα τα κρεμμύδια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply