Μελιτζάνες στο τηγάνι με σάλτσα
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 200 γραμμάρια λάδι
- 1–2 αυγά
- αλάτι
- 1 φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μεγάλες φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν για λίγο.χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το αλεύρι. Βουτάμε τις φέτες μελιτζάνας πρώτα στα αυγά και μετά στο αλεύρι. Αμέσως τις ρίχνουμε μια-μια σε τηγάνι με μπόλικο λάδι. Αφού τηγανίσετε τις μελιτζάνες μέσα στο ίδιο λάδι που τις τηγανίσατε, ρίξτε μισό κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή καλύτερα, περασμένες από το τρυπητό και αφήστε να βράσουν, ώσπου να γίνουν σάλτσα πηχτή. Αραδιαστέ μετά μέσα στο τηγάνι τις τηγανητές μελιτζάνες και, αφού ποτιστούν με τη σάλτσα και πάρουν μερικές βράσεις, τις σερβίρετε χλιαρές.