Μελιτζανοκεφτέδες
Υλικά
- 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια τυρί
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες. Χοντροκόβετε τις μελιτζάνες. Βράζετε με νερό τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες, για 10′. Τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύετε με τον κιμά, το τυρί κομμένο σε κομματάκια, τα αυγά χτυπημένα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες. Τους αλευρώνετε ελαφρά και τους τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.