Μελιτζανόπιτα
Υλικά
- 2 1/2 κιλά μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να καεί λίγο η φλούδα τους. Τις βγάζετε, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε. Τις λιώνετε με ένα πιρούνι και τις βάζετε να στραγγίξουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε τη μελιτζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε το σκόρδο, το τυρί, το μισό φλιτζάνια σιμιγδάλι, τα αυγά χτυπημένα και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος Νο 28 με λάδι και το πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι. Στρώνετε το μείγμα της μελιτζάνας και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο η πίτα, κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε.