Μελιτζανοσαλάτα με Δεντρολίβανο

Μελιτζανοσαλάτα με Δεντρολίβανο: ένα νόστιμο ορεκτικό

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά. Είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό.

Η μελιτζανοσαλάτα με δεντρολίβανο είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής που προσθέτει ένα επιπλέον άρωμα και γεύση στο πιάτο. Το δεντρολίβανο είναι ένα αρωματικό βότανο που ταιριάζει πολύ με τις μελιτζάνες και δίνει στη σαλάτα μια ξεχωριστή γεύση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζανοσαλάτα με Δεντρολίβανο

Η σημερινή συνταγή μας είναι μία απλή και υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει τους πάντες στο τραπέζι σας.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • χυμό απο μισό λεμόνι (ανάλογα πόσο όξινη τι θέλουμε)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Αρχίζουμε κόβοντας στη μέση τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε πλύνει καλά… Στη συνέχεια χαράζουμε κάθε κομμάτι και μέσα στις εγκοπές βάζουμε (καρφώνουμε) το δεντρολίβανο και το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  2. Συνεχίζουμε τυλίγοντας κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180oC. Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Μετά με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τις μελιτζάνας αφήνοντας όσο λιγότερη απο την φλούδα της μπορούμε. Τοποθετούμε πάνω σε ένας πάγκο κοπής την ψίχα απο τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι μας την ψιλοκόβουμε (σχεδόν λιώνει τόσο μαλακή που είναι) μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
  4. Τέλος, σε ένα μπολ ρίχνουμε την μελιτζάνα μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά: το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.
  5. Αν θέλετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα μπορείτε να χτυπήσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
  • Author: Cooking With Me
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης