ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες, μισό κιλό περίπου
- 1/4 του φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές γλυκού σκόρδο λιωμένο
- Αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 1/4 του φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ψήνετε τη μελιτζάνα κατευθείαν πάνω από τη φλόγα του γκαζιού ή πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Τη γυρίζετε απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να μαλακώσει και να μαυρίσει η φλούδα της. Την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε προσεκτικά την καμένη φλούδα. Στύβετε κατόπιν τη μελιτζάνα για να φύγουν τα νερά της. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σ’ ένα μπολ και την περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Ανακατεύετε καλά λιώνοντας τη μελιτζάνα με πιρούνι. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το ταχίνι, ανακατεύοντας πάντα, και κατόπιν το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλάτι. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο λεμόνι ακόμη.