Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες, μισό κιλό περίπου
  • 1/4 του φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1/4 του φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ψήνετε τη μελιτζάνα κατευθείαν πάνω από τη φλόγα του γκαζιού ή πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Τη γυρίζετε απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να μαλακώσει και να μαυρίσει η φλούδα της. Την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε προσεκτικά την καμένη φλούδα. Στύβετε κατόπιν τη μελιτζάνα για να φύγουν τα νερά της. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σ’ ένα μπολ και την περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Ανακατεύετε καλά λιώνοντας τη μελιτζάνα με πιρούνι. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το ταχίνι, ανακατεύοντας πάντα, και κατόπιν το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλάτι. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο λεμόνι ακόμη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης