Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα με καρύδια! Αυτή η συνταγή θα σας οδηγήσει στην παρασκευή ενός γλυκού που θα γίνει αγαπημένο στο τραπέζι σας.
PrintΜελομακάρονα με καρύδια
Τα μελομακάρονα είναι αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά όχι μόνο. Δείτε την συνταγή που σας προτείνουμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
- Total Time: 50 mins
- Yield: 30
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κ. γ. σόδα
- 1 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνια καφέ κονιάκ
- μισό κουταλιές σούπας σκόνη κανέλα και μισό γαρίφαλο
- 3 – 4 φλιτζάνια αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια μέλι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 φλιτζάνια κοπανισμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά λεκάνη χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το νερό, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρούς κυλίνδρους. Πιέζετε ελαφρά με πιρούνι σταυρωτά και τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο ταψί.
- Ψήνετε στους 200 ° για 20 – 30 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
- Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα.
- Αφαιρείτε με σπάτουλα τον αφρό και την κανέλα. Βουτάτε μέσα τα μελομακάρονα για 1 – 2 λεπτά (4 – 5 τεμ. την κάθε φορά). Αραδιάζετε σε σειρές σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική