Μενταγιόν με πράσινο πουρέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μενταγιόν με πράσινο πουρέ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 4 μενταγιόν (φιλέτα μικρά) από μοσχαράκι γάλακτος
  • 450 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 φάκελο στιγμιαίο πουρέ πατάτας
  • 1/4 του λίτρου γάλα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 φέτες λαρδί ή μπέικον
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 50ml. μπράντι
  • 4 κουταλιές σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Τυλίγετε κάθε μενταγιόν με μια φέτα λαρδί ή μπέικον και τη συγκρατείτε με σπάγκο. Ζεματάτε το σπανάκι 2′-3′ και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε κατόπιν το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά του. Ετοιμάζετε τον πουρέ, με το περιεχόμενο του φακέλου, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του. Προσθέτετε το βούτυρο και κατόπιν το σοταρισμένο σπανάκι και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε 3′ από κάθε πλευρά τα μενταγιόν, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Σβήνετε με το μπράντι, ρίχνετε το θυμάρι και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρετε τα μενταγιόν με τον πράσινο πουρέ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης