Τυλίγετε κάθε μενταγιόν με μια φέτα λαρδί ή μπέικον και τη συγκρατείτε με σπάγκο. Ζεματάτε το σπανάκι 2′-3′ και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε κατόπιν το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά του. Ετοιμάζετε τον πουρέ, με το περιεχόμενο του φακέλου, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του. Προσθέτετε το βούτυρο και κατόπιν το σοταρισμένο σπανάκι και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε 3′ από κάθε πλευρά τα μενταγιόν, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Σβήνετε με το μπράντι, ρίχνετε το θυμάρι και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρετε τα μενταγιόν με τον πράσινο πουρέ.