Μεσογειακή μπρουσκέτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μεσογειακή μπρουσκέτα

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 4.8 (9%) Λίπη 8,4 (37%) Υδατάνθρακες 29,8 (54%) Θερμίδες 207

Υλικά

  • 1 φέτα ψωμί (περίπου
  • 40 γραμμάρια)
  • 1 ντομάτα
  • 2 μαύρες ελιές
  • 2 πράσινες ελιές
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • κάππαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε την κάππαρη και τη στεγνώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε τη ντομάτα κομματάκια προσθέτουμε τις ελιές κομμένες κομματάκια, την κάππαρη, τη ρίγανη, το λάδι και το αλάτι. Φρυγανίζουμε το ψωμί, το γαρνίρουμε με το μείγμα ντομάτας, κάππαρης, ελιών και το σερβίρουμε.
  2. Το φρυγανισμένο ψωμί αποτελεί πολύ καλή βάση για τη δημιουργία νόστιμων ορεκτικών. Μπορείτε να το σερβίρετε και με άλλα είδη λαχανικών, όπως μελιτζάνες ή αγκινάρες. Είναι πολύ νόστιμο και με τη συνοδεία αλλαντικών, ιδίως προσούτο. Το φρυγάνισμα καθιστά το ψωμί περισσότερο εύπεπτο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης