Μετσοβόνε σαγανάκι
Υλικά
Για το σαγανάκι:
- 1 φέτα μετσοβόνε πάχους 2 εκατοστών
- 1 αυγό
- 3–4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 1/2 μαρούλι
- μια χούφτα φιστίκια καθαρά, αλατισμένα
- 1 φλιτζάνια καφέ ελαιόλαδο
- ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη σαλάτα. Πλένουμε το μαρούλι και το στραγγίζουμε. Το ψιλοκόβουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε στη σαλάτα τα φυστίκια που έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε και το Μετσοβόνε και αφαιρούμε το κερί που το προφυλάσσει.
- Σπάμε το αυγό σε βαθύ πιάτο και το χτυπάμε καλά, Τρίβουμε μαύρο πιπέρι. Βουτάμε μέσα το τυρί και αμέσως το μεταφέρουμε στο πιάτο, όπου έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά. Πανάρουμε προσεκτικά το τυρί. Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις το λάδι ζεσταθεί αρκετά στον πάτο, βάζουμε μέσα το τυρί και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως το τυρί πάνω στην σαλάτα.