Μεξικάνικο κοτόπουλο με αβοκάντο
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο
- ο χυμός και το ξύσμα 1 λεμονιού ή 1 λεμονιού λάιμ
- 2 κουταλιές σούπας τεκίλα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 2 αβοκάντο
- 2 μέτριες ντομάτες
- 4 τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το ηλιέλαιο, το μισό χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, την τεκίλα, το μέλι, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Βράζετε 2′ ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα ψήνετε χωρίς λίπος σε αντικολλητικό τηγάνι 12′-15′ γυρίζοντας τα και από τις δυο πλευρές. Κατόπιν ρίχνετε λίγο από το μείγμα με το μελί και συνεχίζετε το ψήσιμο 5′ ακόμη.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο τα κόβετε σε κύβους και τα περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού. Κόβετε επίσης τις ντομάτες σε φέτες. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και συνοδεύετε με τα αβοκάντο, τις τορτίγιας και τις ντομάτες.