Μεξικάνικο πιλάφι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μεξικάνικο πιλάφι

Μερίδες 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
  • 23 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 23 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
  • 2 καρότα βρασμένα κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό αρακά αποψυγμένο
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το σκόρδο μαζί με 1/2 κ. γλυκού αλάτι μ’ ένα πιρούνι. Σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το ρύζι να τσιγαριστεί μέχρι να καφετίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να το πιουν. Ρίχνετε το ζωμό, τα υπόλοιπα λαχανικά και το αλάτι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο ζουμί. Χαμηλώνετε ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία και βράζετε περίπου 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply