Μεζές με ελιές
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ελιές
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 250 γραμμάρια παρμεζάνα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 του φλιτζάνια λευκό κρασί
- αλάτι-πιπέρι
- αραβικές πίτες ή άλλες λεπτές πίτες της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι μία κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το νερό τους. Αφαιρείτε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις κόβετε κομμάτια. Μερικές τις αφήνετε ολόκληρες. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Κόβετε την παρμεζάνα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε το μίγμα των μανιταριών με τις ελιές, το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Μοιράζετε το μίγμα πάνω σε ψημένες πίτες και σερβίρετε.