Μικρά γλυκίσματα
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- 3 αυγά
- 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 φλίτζ. ζάχαρη κανονική
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι σε καθαρό μάρμαρο, κάντε λακουβίτσα και ρίξτε μέσα με τη σειρά όλα τα υλικά εκτός από τη κανονική ζάχαρη και το ένα αυγό. Η αμυγδαλόψιχα θα είναι ξεφλουδισμένη και χοντρό κοπανισμένη. Ζυμώστε τα ρίχνοντας όσο νερό χλιαρό θα χρειαστεί και αφού αφήσετε να ξεκουραστεί η ζύμη λίγη ώρα, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και ανοίξτε τα σε στρογγυλά χοντρά φύλλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο του αυγού, λίγο χτυπημένο, βουτήξτε τα στην κανονική ζάχαρη και αραδιαστέ τα σε σειρές σε μικρή λαμαρίνα ελαφρά βουτυρωμένη. Ψήστε τα γλυκίσματα σε πολύ μέτριο φούρνο.