μικρά κέικ με κερασάκια γλασέ
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια κερασάκια γλασέ
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 3 αυγά
- 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
- 2/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε 24 ατομικά φορμάκια με χαρτί ψησίματος ή με ειδικά χαρτάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και την κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε, να ενωθούν καλά τα υλικά. Κοσκινίζετε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με το μίγμα του βουτύρου. Ρίχνετε μέσα τα κερασάκια και ανακατεύετε απαλά. Γεμίζετε τα φορμάκια με το μίγμα ως τα 2/3 του ύψους τους και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε τα κεκάκια σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν καλά. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.