Μήλα ψητά
Υλικά
- 8 υπόξινα μήλα ίδιου μεγέθους
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αμύγδαλα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα βατόμουρο
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- κανελογαρύφαλλα σκόνη
Εκτέλεση
- Πλένετε τα μήλα. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και το κοτσάνι. Αλείφετε το εσωτερικό του μήλου με χυμό λεμονιού. Κόβετε 8 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τ’ αλείφετε με 10 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και καβουρντίζετε μέσα τ’ αμύγδαλα. Τ’ ανακατεύετε με τη μαρμελάδα και τις σταφίδες και τ’ αρωματικά κανέλα και γαρύφαλλα και γεμίζετε με το μείγμα τα μήλα. Τυλίγετε τα μήλα με το αλουμινόχαρτο. Τα βάζετε στη σχάρα και τα ψήνετε περ. 20 ώς 25 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές. Ανοίγετε λίγο το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε μέσα σ’ αυτό τα μήλα.
- Σερβίρετε μαζί παγωτό βανίλια, και με ένα σιρόπια της αρεσκείας σας.