ΜΗΛΑ ΤΣΑΟΥ-ΜΕΪΝ Κίνα
Υλικά
- 4 μεγάλα μήλα
- 2 ασπράδια αυγών
- 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 2 κουταλιές σούπας νερό κρύο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μήλα και κόβετε το καθένα κάθετα σε 8 κομμάτια. Διαλύετε το κορνφλάουρ στο νερό και το ανακατεύετε με τ’ ασπράδια των αυγών και 1 κουταλιές σούπας αλεύρι. Πασπαλίζετε τα κομμάτια των μήλων με το υπόλοιπο αλεύρι και μετά τα βουτάτε στο μείγμα αυτό. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Τηγανίζετε τα μήλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρνώντας τα απ’ όλες τις πλευρές προσεχτικά. Πρέπει να προσέχετε να μην ακουμπά το ένα κομμάτι μήλου με το άλλο. Τα βγάζετε απ’ το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τ’ ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι. Εν τω μεταξύ, βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι ν’ αρχίσει να διαλύεται. Το βράζετε μέχρι να γίνει η ζάχαρη σαν καραμέλα χρυσοκόκκινη. Περιχύνετε μ’αυτήν την καραμέλα τα τηγανισμένα μήλα που τα έχετε βάλει σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε αμέσως με το σουσάμι, γυρνώντας τα μήλα προσεκτικά απ’ όλες τις πλευρές. Τ’ αφήνετε να κρυώσουν και τα προσφέρετε, Γίνονται 32 κομμάτια
ΑΝΑΝΑΣ ΤΣΑΟΥ-ΜΕΪΝ
- Αντικαθιστάτε τα μήλα με 12 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα χωρίς ζάχαρη.