ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας (διαστ. 32x42 εκ.)
- 150 γραμμάριατυρί μασκαρπόνε
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια φράουλες και μερικές φράουλες επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλας
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκαλιού (Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό)
- 160 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
- Λίγο βούτυρο
- άφθονη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Με ένα καλό μαχαίρι κόβετε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες (πλάτους 10,5 εκ.). Αλείφετε με βούτυρο ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί, στρώνετε πάνω αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνετε κι αυτό. Τοποθετείτε τις λωρίδες της σφολιάτας μέσα και τις τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι. Τις ψήνετε 12′ και αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε το τυρί με τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χωριστά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Αναμειγνύετε το μείγμα του τυριού και τη σαντιγί με απαλές κινήσεις. Κόβετε τις φράουλες σε κομματάκια, προσθέτετε στην κρέμα μαζί με το λικέρ. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο. Καβουρντίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Απλώνετε πάνω στη μια λωρίδα της ψημένης σφολιάτας τα μισά αμύγδαλα και τη μισή κρέμα. Καλύπτετε με τη δεύτερη λωρίδα. Βάζετε τα 2/3 από την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω την τρίτη λωρίδα της σφολιάτας. Με την υπόλοιπη κρέμα της φράουλας καλύπτετε τα πλαϊνά και την επιφάνεια του μιλφέιγ. Σκορπίζετε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και γαρνίρετε το γλυκό με μισές φράουλες.