Μηλομπισκοτάκια
Υλικά
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 φλιτζάνια βούτυρο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 μήλα σε μικρούς κύβους
- 75 γραμμάρια μούσλι χωρίς ζάχαρη
- 1 αυγό
- 4–5 κουτί γάλα
- Ζάχαρη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε ελαφρά 2 μεγάλα ταψιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε, ώσπου το μίγμα να γίνει τρίμματα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μήλα, το μούσλι και το αυγό. Ανακατεύετε και ρίχνετε τόσο γάλα ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ομοιογενής ζύμη.
- Αδειάζετε 24 κουταλιές σούπας από το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετή απόσταση τη μία από την άλλη, γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να είναι σφιχτά, όταν τα πιέζετε.
- Μεταφέρετε σε σχάρα, να κρυώσουν καλά, και τα σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μούσλι με ένα μίγμα από 3 κουταλιές σούπας κουάκερ, 2 κουταλιές σούπας σουσάμι και 60 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.