μηλόπιτα ανάποδη

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μηλόπιτα ανάποδη

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 βούτυρο π.χ βιτάμ μικρό (250 γραμμάρια)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1300 γραμμάρια μήλα
  • 300 γραμμάρια σαντιγί
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα ή καρύδια

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού μέσα σε λεκάνη. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνια ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, αλείφουμε ένα μικρό ταψί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μήλα, Γυρίζουμε κατόπιν τον πολτό στο ταψί και τον ισιώνουμε.
  2. Χτυπάμε τ’ ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους και τους ενώνουμε με τη μαρέγκα. Προσθέτουμε στη σειρά: τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα και το στρώνουμε πάνω από τον πολτό του μήλου.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης