μηλόπιτα με φύλλο
Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 1/2 κιλό μήλα
- 2 φλιτζάνια σταφίδα ξανθιά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια φρυγανιά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 βούτυρο π.χ βιτάμ (250 γραμμάρια)
- 2 χαρτάκια κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη μέσα σε βαθιά λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το γάλα, το 1 χαρτάκι κανέλα, τις βανίλιες, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο π.χ βιτάμ και αλείφουμε το ταψί. Στρώνουμε 3 φύλλα και ρίχνουμε λίγο μείγμα και πάλι φύλλο και πάλι μείγμα, ώσπου να τελειώσουν (η τελευταία στρώση να είναι φύλλο). Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο π.χ βιτάμ, ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με κανέλα και φουρνίζουμε την πίτα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την κόβουμε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη.