Αυτή η νόστιμη μηλόπιτα με μαρμελάδα είναι μια δύσκολη αλλά υπέροχη συνταγή που συνδυάζει τη γεύση των μήλων με την πλούσια υφή της ζύμης. Η βάση της τάρτας φτιάχνεται με έτοιμη γλυκιά ζύμη για τάρτες, ενώ η γέμιση περιλαμβάνει έναν αφράτο συνδυασμό βούτυρου, ζάχαρης, αυγών, αμυγδαλόψιχας και αλευριού.
Τα μήλα τοποθετούνται σε φέτες πάνω στην τάρτα, δημιουργώντας ένα όμορφο μοτίβο που θα εντυπωσιάσει. Η τάρτα ψήνεται μέχρι να χρυσώσει η ζύμη και τα μήλα να γίνουν τρυφερά. Για το φινίρισμα, τα μήλα αλείφονται με μαρμελάδα βερίκοκου, προσθέτοντας μια επιπλέον γεύση και λάμψη.
Σερβίρετε τη μηλόπιτα με σαντιγί για ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που θα ευχαριστήσει κάθε ουρανίσκο!
PrintΜηλόπιτα με μαρμελάδα. Ενα τέλειο γλυκό.
Μηλόπιτα με μαρμελάδα. Ενα τέλειο γλυκό.
- Total Time: 75 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 350 γραμμάρια έτοιμη γλυκιά ζύμη για τάρτες, ξεπαγωμένη αν είναι κατεψυγμένη
- Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο, που το έχετε μαλακώσει
- 1/2 φλιτζάνια ψιλή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνια αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
- 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για γαρνίρισμα της τάρτας
- 3 μήλα κόκκινα
- 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C
- Βάζετε στο φούρνο μια λαμαρίνα να ζεσταθεί. Ανοίγετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτες 23 εκ.
- Χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Το απλώνετε στη βάση της τάρτας και ισιώνετε την επιφάνεια της.
Ετοιμάζετε το γαρνίρισμα.
- Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους και τα κόβετε στη μέση.
- Τοποθετείτε κάθε κομμάτι σε ξύλο κοπής, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Τα κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες στη σειρά επάνω στην τάρτα, έτσι ώστε να μοιάζουν με τις ακτίνες ενός τροχού.
- Μπορείτε στη μέση της τάρτας να βάλετε τις φέτες του μήλου τη μία πάνω στην άλλη για να χωρέσουν.
- Πιέζετε τις φέτες επάνω στην τάρτα για να κολλήσουν.
- Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο με το νερό και περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι σε ένα μικρό μπολ.
- Με ένα πινέλο αλείφετε τα μήλα με το μισό γλάσο μαρμελάδας. Τοποθετείτε τη φόρμα της τάρτας πάνω στη ζεστή λαμαρίνα και την ψήνετε 45 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσίσει η ζύμη και τα μήλα να αρχίσουν να ξεροψήνονται ελαφρώς.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γλάσο και αλείφετε τα μήλα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρετε μαζί με σαντιγί.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 50 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική