Λαχταριστή Μηλόπιτα: Απόλαυση σε Κάθε Μπουκιά

Λαχταριστή Μηλόπιτα: Απόλαυση σε Κάθε Μπουκιά

Αυτή η λαχταριστή μηλόπιτα συνδυάζει την αφράτη ζύμη με τη γεμάτη γεύση των μήλων. Ένα απολαυστικό γλυκό ταξίδι γεύσεων!

Ένα αφράτο και αρωματικό γλυκό με λαχταριστά μήλα, κανέλα, και αφράτη υφή. Μια απολαυστική δημιουργία με λίγα υλικά, έτοιμη να χαρίσει νόστιμες στιγμές!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 750 γραμμάρια μήλα ακαθάριστα,
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες λίγο χοντρές και ρίξτε τες σε νερό με το χυμό του λεμονιού. Ανακατέψετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπήστε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Κατόπιν, προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν έναν χτυπώντας συνεχώς. Χτυπήστε τα ασπράδια και, όταν γίνουν μαρέγκα, ρίξτε την λίγη λίγη στη λεκάνη εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας ελαφρά το ανακάτωμα με ξύλινη σπάτουλα.
  2. Στραγγίστε καλά τα μήλα, ώσπου να στεγνώσουν, πασπαλίστε τα με δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη και με την κανέλα και στρώστε τα σε ανάλογη φόρμα. Ρίξτε πάνω τους το μίγμα αλευριού και ψήστε το γύρω στα 3/4 της ώρας σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή, να έρθει το κάτω επάνω, δηλαδή να φαίνονται τα μήλα. Βάλτε το σε πιατέλα, κόψτε το και σερβίρετε το.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης