Μηλόπιτα

Please follow and like us:

Μηλόπιτα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 750 γρ. μήλα ακαθάριστα,
  • χυμός μισού λεμονιού
  • ½ κιλό αλεύρι
  • ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες λίγο χοντρές και ρίξτε τες σε νερό με το χυμό του λεμονιού. Ανακατέψετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπήστε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Κατόπιν, προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν έναν χτυπώντας συνεχώς. Χτυπήστε τα ασπράδια και, όταν γίνουν μαρέγκα, ρίξτε την λίγη λίγη στη λεκάνη εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας ελαφρά το ανακάτωμα με ξύλινη σπάτουλα.
  2. Στραγγίστε καλά τα μήλα, ώσπου να στεγνώσουν, πασπαλίστε τα με δυο κ.σ. ζάχαρη και με την κανέλα και στρώστε τα σε ανάλογη φόρμα. Ρίξτε πάνω τους το μίγμα αλευριού και ψήστε το γύρω στα ¾ της ώρας σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή, να έρθει το κάτω επάνω, δηλαδή να φαίνονται τα μήλα. Βάλτε το σε πιατέλα, κόψτε το και σερβίρετε το.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση