Μινεστρόνε με Σκορδόψωμο και Τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μινεστρόνε με Σκορδόψωμο και Τυρί

Υλικά

  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 100 γραμμάρια πράσινα φασολάκια κομμένα στη μέση
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
  • 3/4 φλιτζάνια κοφτό μακαρονάκι
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

Σκορδόψωμο με Τυρί:

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί ιταλικού τύπου
  • 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, τις πατάτες, τα φασολάκια, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίξτε το ζωμό, τα ντοματάκια και τον πελτέ. Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπαστέ την κατσαρόλα και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Προσθέστε τα μακαρονάκια και τα κολοκυθάκια και βράστε τα για άλλα 10 λεπτά, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Σερβίρετε τη σούπα με σκορδόψωμο και τυρί.

Σκορδόψωμο με Τυρί:

  1. Αλείψτε τη μια πλευρά του ψωμιού με μείγμα λαδιού και σκόρδου. Ψήστε το στο γκριλ ή στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Τέλος πασπαλίστε το με το τυρί και ψήστε το για λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης