Μινεστρόνε
Χρόνος: 5-7 λεπτά
Υλικά
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- 50 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6–8 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
- περίπου
- 1 κιλό λαχανικά εποχής (λάχανο, κουνουπίδι, φασολάκια, αρακά, κλπ.)
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2–3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο
- ½ φλυτζάνι κρασί άσπρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
- παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Στη χύτρα σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρονάκια και την παρμεζάνα. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μία βράση και τότε ρίχνετε και τα μακαρονάκια.
- Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τη σούπα για 8-10 λεπτά.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με το τυρί.