ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
για 6 άτομα
Υλικά
- 400 γραμμάρια μανεστράκι
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι γάλακτος, κομμένο σε κύβους
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 6 ώριμες φρέσκες ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους
- 1/2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 2′-3′ περίπου. Ρίχνετε το σκόρδο και κατόπιν τις ντομάτες, 1 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον ντοματοπολτό. Βράζετε σε σιγανή φωτιά 1 ώρα και 15′ μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μεταφέρετε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε πήλινο σκεύος. Προσθέτετε τόσο ζεστό νερό ώστε το ζουμί να είναι τριπλάσιο σε όγκο από το μανεστράκι (χρησιμοποιήστε φλιτζάνια για το μέτρημα). Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτετε το μανεστράκι και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ” και ψήνετε το φαγητό στους Ι60°C – 170 20′-25′, ελέγχοντας μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.