ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια
- 4 αγκινάρες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 180 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας γούστερ σος
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, μαντζουράνα, κόλιανδρος, μέντα)
- Αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις λεμονιάζετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας 7′-8′. Σβήνετε με την γούστερ σος και προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά. Συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 20′, μέχρις ώσπου να μείνει με το λαδάκι του.