Μοσχαράκι με αγκινάρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια
  • 4 αγκινάρες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας γούστερ σος
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, μαντζουράνα, κόλιανδρος, μέντα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις λεμονιάζετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας 7′-8′. Σβήνετε με την γούστερ σος και προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά. Συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 20′, μέχρις ώσπου να μείνει με το λαδάκι του.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης