μοσχαράκι με αρακά
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, λαιμός
- 1 1/2 κιλό αρακάς
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό ντομάτες ή
- 1 1/2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
- 3 κρεμμύδια
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το βούτυρο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το κρέας πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια. Φέρτε τα μερικές βόλτες πάνω στη φωτιά και όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες κομμένες ή τη σάλτσα διαλυμένη σε χλιαρό νερό, το αλατοπίπερο, λίγο νερό ακόμη και αφήστε να βράσουν 35 με 40 λεπτά. Όταν μισοψηθεί το κρέας, ρίξτε και τον αρακά με το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν, ώσπου να μείνει μόνο η σάλτσα.