Μοσχαράκι με γιαούρτι: μια εκλεπτυσμένη συνταγή για όλους

Ανακαλύψτε την απόλαυση της παράδοσης με το “Μοσχαράκι με Γιαούρτι”. Η συνταγή μας συνδυάζει το μοσχαρίσιο κρέας με την πλούσια κρεμώδη γεύση του γιαουρτιού και των αρωματικών μπαχαρικών. Ένα νόστιμο ταξίδι γεύσης που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην κουζίνα και απολαύστε τη ζεστασιά της οικογενειακής κουζίνας με αυτό το εκλεπτυσμένο πιάτο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαράκι με γιαούρτι

Πολύ νόστιμη συνταγή με μοσχαράκι και γιαούρτι ως βασικά υλικά. Δώστε προσοχή στην συνταγή μας και χαρίστε νόστιμα πιάτα σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 2 hours 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι,
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας κοφτή κοκκινοπίπερο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Πλύντε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια.
  2. Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο και, όταν λιώσει, ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το κοκκινοπίπερο. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι (όχι να ροδίσει), ρίξτε μέσα το κρέας αλατισμένο. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα και, όταν ροδοκοκκινίσει καλά, ρίξτε μέσα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και περασμένες από τρυπητό. Ρίξτε ακόμη λίγο αλάτι και σκεπαστέ την κατσαρόλα να σιγοβράσει γύρω στις 2 ώρες. Από καιρό σε καιρό ρίχνετε λίγο νερό. Όταν ψηθεί και μαλακώσει το κρέας, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι μέσα στο φαγητό, ανακατέψτε το και σερβίρετε μαζί με πιλάφι ρύζι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply