Μοσχαράκι με κονιάκ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

  • 1 και 3/4 του κιλού μοσχαράκι τρυφερό
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνια τον καφέ κονιάκ
  • 1/2 λεμόνι
  • φρέσκο βούτυρο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ολόκληρο το ψαχνό σε κατσαρόλα. Ξύνουμε ψιλά ψιλά τα κρεμμυδάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε λίγο λάδι και νεράκι να φτάσει 2 δάχτυλα και μαζί με το κρέας τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα ξεσκεπάζουμε και τα σβήνουμε με το κονιάκ και 1/2 λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και ανάλογο νεράκι (1-2 ποτήρια), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2. Το αφήνουμε να ψηθεί 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάζουμε το κρέας και το κρυώνουμε για να μπορεί να κοπεί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply