Μοσχαράκι με σάλτσα κρεμμυδιών

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι, γύρω στα
  • 200 γραμμάρια η καθεμία
  • 23 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 45 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • ρύζι πιλάφι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας μαζί με το κρεμμύδι λίγα λεπτά. Προσθέτετε το νερό με τον κύβο λαχανικών, κατόπιν τον ντοματοχυμό και το πιπέρι καγιέν. Σιγοβράζετε 40′. Στη συνεχεία βάζετε το μαϊντανό και το σκόρδο και συνεχίζετε το βράσιμο, σε χαμηλή φωτιά, 15′ ακόμη. Σερβίρετε το μοσχαράκι στα πιάτα με τη σάλτσα του και συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης