ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι, γύρω στα
- 200 γραμμάρια η καθεμία
- 2–3 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 4–5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο πιπέρι καγιέν
- ρύζι πιλάφι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας μαζί με το κρεμμύδι λίγα λεπτά. Προσθέτετε το νερό με τον κύβο λαχανικών, κατόπιν τον ντοματοχυμό και το πιπέρι καγιέν. Σιγοβράζετε 40′. Στη συνεχεία βάζετε το μαϊντανό και το σκόρδο και συνεχίζετε το βράσιμο, σε χαμηλή φωτιά, 15′ ακόμη. Σερβίρετε το μοσχαράκι στα πιάτα με τη σάλτσα του και συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.